Specialist in Containers, PVC, Metaalbewerking, Vet- en Olieafscheiders en Brandstoftanks
X
  • Geen producten in de lijst
  • Levering uitvoorraad
  • Gegarandeerd de scherpste prijs
  • Eigen transportservice
  • Levering in Noord-Brabant & Zuid-Holland

MAC3 vlotterschakelaar, Mac 3, 3m, stekker-contrastekker, dubbelwerkend

Artikelnummer: B11140 Categorieën: , Tags: , ,

De MAC3 vlotter, Mac 3 is een elektromechanische schakelaar die het niveau van een vloeistof detecteert in een tank of ruimte. Deze vlotterschakelaar kan ingezet worden voor zowel het vullen, als het leegpompen.

Een vlotter bestaat uit een holle ruimte met interne schakelaar, welke meedrijft met het vloeistofniveau. Zodra er een hoek van ongeveer 45 graden bereikt is zal de vlotter schakelen en kan het een pomp, elektrische afsluiter of alarm in- of uitschakelen. Het kantelpunt kan bepaald worden met het meegeleverde externe gewicht of met montage aan een vast punt. De lengte van de kabel tot dit kantelpunt zal vervolgens het schakelpunt bepalen. Hierbij geldt dat er een minimaal niveauverschil van 20 cm moet zijn.

De vlotter beschikt over 3 aansluitdraden, een gemeenschappelijke, normaal open en normaal gesloten draad. Met het gebruik van de normaal open draad is het elektrische circuit open in de onderste stand en gesloten in de bovenste stand. Hiermee is de vlotter geschikt voor het leegpompen van een tank of ruimte. De normaal gesloten draad zorgt ervoor dat het circuit gesloten is in de onderste stand en onderbroken wordt in de bovenste stand. Hiermee kan de vlotter ingezet worden voor het volpompen van een tank.

De drijfschakelaar kan maximaal tot 10 A en 230 V schakelen en is hiermee geschikt voor het schakelen van een 230 V pomp. Deze vlotter is uitgevoerd met een kabel van 5 meter en aangesloten stekker-contrastekker, waar een pomp, elektrische afsluiter of alarm direct op aangesloten kan worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste opdrachten en exclusieve kortingsacties!

Wij geven om de bescherming van jouw gegevens. Lees onze Privacy Policy.