Specialist in Containers, PVC, Metaalbewerking, Vet- en Olieafscheiders en Brandstoftanks
X
  • Geen producten in de lijst
  • Levering uitvoorraad
  • Gegarandeerd de scherpste prijs
  • Eigen transportservice
  • Levering in Noord-Brabant & Zuid-Holland

Pedrollo QEM 050 aansluitkast – 0,5 pk

Artikelnummer: B05980 Categorie: Tags: ,

Pedrollo QEM 050 aansluitkast:

De Pedrollo QEM 050 aansluitkast is geschikt voor toepassing bij alle 0,5 PK 230 volt Pedrollo en Franklin bronpomp motoren. De Pedrollo QEM 050 aansluitkast is voorzien van een ingebouwde condensator, thermische beveiliging, aan- en uit schakelaar en controlelamp.

Condensator:
De ingebouwde condensator in de QEM 050 zorgt voor de rotatie van de 230 volt bronpomp motor en dient altijd te worden aangesloten op de stroomvoorziening van de motor.

Thermische beveiliging:
De thermische beveiliging (in omgang thermiek genoemd) beveiligt de motor tegen overbelasting, limiteert de stroom die de QEM 050 aansluitkast / bronpomp motor mag opnemen. (Het is dus geen beveiliging tegen kortsluiting!).

De thermische beveiliging dient slechts een fractie hoger dan de nominale stroom van de motor afgesteld te staan. Indien de thermische beveiliging dan afspringt is er iets mis, bijvoorbeeld te hoge belasting, of pompdeel / motor staat geblokkeerd. Mogelijk scheelt er iets aan de wikkelingen die dan dienen uitgemeten te worden. Het controlelampje op de aansluitkast zal dan ook op rood staan en u dient te controleren waardoor de thermische beveiliging is afgegaan voordat u de pomp weer opnieuw opstart.

Stel de thermische beveiliging niet zomaar iets hoger af, want de kans is groot dat de motor dan verbrandt.

Naast de correcte afstelling van de thermische beveiliging, is ook de juiste kabeldikte van de onderwater stroomkabel een vereiste om te voorkomen dat de bronpomp motor schade op loopt of zelfs verbrandt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste opdrachten en exclusieve kortingsacties!

Wij geven om de bescherming van jouw gegevens. Lees onze Privacy Policy.